Biografia

Virtuts Homòlogues és una associació de gent del teatre, de la música, de la fotografia, de les arts plàstiques i de la poesia que plegats fan MÚSICA. I aquesta música neix precisament de tots aquests camps i creix mitjançant l'esforç de tots els seus membres. Seria difícil establir un gènere específic per determinar la seva música; malgrat tot, podríem dir que es mouen entre el pop, rock, jazz i rhythm 'n' blues, si bé al llarg de la seva vida musical han fet l'ullet a d'altres estils, com poden ser el rock simfònic, la música clàssica i el music hall.

VH, com popularment se'ls coneix, creen en cadascuna de les seves formacions una quantitat de cançons que gairebé mai repeteixen, sent un grup que es nodreix del seu propi repertori el qual ja ultrapassa les 180 cançons. Els compositors són, principalment, el duet Molina-Lafarga.

D'ençà el seu inici a finals de 1969 fins ara, VH ha mantingut l'esperit innovador que l'ha caracteritzat durant força temps. Per diferenciar els seus projectes, i a banda de posar títol als seus espectacles, VH ha anat seguint una equació aritmètica progressiva, sent VH1 el primer i fent, hores d'ara, el VH18.

VH no és, ni ha esta mai, un grup tancat on sempre hi han estat els mateixos membres, abans però, VH ha intentat reunir a tots aquells que han volgut expressar quelcom original dins el món de la música. Des de VH1 fins VH18 ja han passat més de 55 persones amb la qual cosa ja dóna una idea general que cadascú d'ells ha portat una mica de la seva collita per motllurar l'estil VH.

De VH1 ja només hi queda en Josep Ripoll. La resta ha anat incorporant-se al llarg de la història del grup sent Xavier Lafarga el segon més veterà entrant a VH4.

A més de fer VH, els seus components han col•laborat en infinitat de projectes d'altra gent, creant música per a exposicions, pel•lícules, programes de ràdio, etc. També s'han editat treballs en solitari de Belen Alonso, "Cut Loose" i de Benjamí Felip, "The Silence Inside"